почивка вила Тайна, река Камчия

за района

Курортният комплекс "Камчия" е разположен на 20 км от морската столица, на 2 км северно от устието на едноименната река и е в непосредствена близост до националния природен резерват "Лонгоза". 35 км го делят от популярните курорти Златни пясъци и 80 км – от Слънчев бряг. Съществената разлика между него и тях е, че той все още не е станал жертва на бурното строителство, което през последните години бележи най-високия си ръст. Камчия все още е тихо и романтично място, подходящо за малки и големи семейства, за малки групи приятели, които умеят да се наслаждават на природата.
КК "Камчия" съществува вече три десетилетия и той е люлката на семейния туризъм в България. Скрит е в сянката на смесена букова, борова и дъбова гора и е в непосредствена близост до плажната ивица. Вилите, в които можете да се настаните, са изцяло обновени . Те носят романтичното име "Тайна" и това не е случайно. Защото именно в тях ще прекарате тихо и спокойно своето време, отдавайки се на любимите си занимания.
При желание ще можете да си приготвяте храната сами и да й се наслаждавате на терасата с изглед към морето, или на масата отвън. За разнообразие можете да ползвате и общото за трите вили барбекю. Представете си само, че сте наловили миди и ги печете… Ако смятате, че не е разумно времето от отпуската да се пропилява в кухнята – и за това има решение. Съвсем наблизо на ваше разположение са няколко ресторанта .
Ако се питате какви развлечения ще ви предложи КК "Камчия" – те донякъде зависят и от вашите желания. Най-хубавото и най-лесно достъпното може би е досегът с пясъка и морските вълни. Търсачите на по-силни усещания могат да опитат съпротивлението на водната повърхност, носейки се волно върху сърф. Хората, които не могат да прекарват часове под горещите лъчи на слънцето, ще се почувстват прекрасно в прохладната прегръдка на лонгозните гори по течението на река Камчия. Резерватът обхваща 842,1 ха заливни гори, пресечени в южната си част от две заблатени територии с продълговата форма, почти изцяло обрасли с тръстика, папур и друга водолюбива растителност. Това са азмаците – останки от стари речни ръкави. Тук са съхранени редки видове от флората и фауната. Можете да си починете под някой полски ясен, дръжкоцветен дъб или полски бряст. На тази територия ще видите 6-те вида дървовидни лиани, които се срещат в България. В река Камчия и азмаците се срещат 25 вида риба – по-голямата част от българската сладководна ихтиофауна. Резерватът се обитава още от 14 вида земноводни и влечуги, 26 вида дребни бозайници, в неговите дървета вият гнездата си 258 вида птици.